G- pentue


Dallan ja Pyron pennut syntyivät aprillipäivänä. Sain itse olla synnytyksessä mukana heti alusta alkaen. Vähän jännitettiin ehtiikö pennut syntymään ennen äidin töihin lähtöä. Ei ehtineet, mutta viimeiset aprillipilat putkahtivat maailmaan hyvin ilman mama-Mahlamäkeäkin.

Saldona oli kolme tyttöä (kaksi trikkiä, yksi merle) sekä kaksi poikaa (trikki ja merle). Viimeisenä syntynyt merlepoika lopetettiin muutaman päivän iässä ja avattaessa sille todettiin kitalakihalkio ja päälakiaukile. Dallahan alkoi hylkimään tätä heikompaa pentua melko nopeasti synnytyksen jälkeen. Kyllä se luonto tietää.

Minä olisin pärjännyt ilman tätä koettelemusta, kyllähän sitä paljon pohtii tulevaisuutta tällaisen pentueen kohdalla, sillä halkiot ja aukileet periytyvät melko vahvasti. Toisaalta pitää tarkastella taas kokonaiskuvaa sitten myöhemmin, kun pennut ovat kasvaneet ja tiedetään niiden muuta terveystilannetta - jos neljä pentua viidestä on terveitä niin siinä yksi halkiopentu on loppujen lopuksi melko pientä (joskin aina huomionarvoista).

Nyt pennut ovat jo viisiviikkoisia (kuvissa noin kolmisen viikkoa) ja sain vuorostani törmätä kasvattajakollegan harmittelemaan peruutteluilmiöön: joidenkin kanssa oli jo ekat treffit sovittuna ja sitten tulee viestiä, että ovat saaneet pennun muualta tai ettei nyt olekaan oikea aika pennulle. Näin ollen osa pennuista olisi vielä vailla kotia. 

Justjoo Dalla Pohjoisen Kuningatar "Dalla"

Luusto: 0/0, A/A, VA0, SP0, LTV0, olat terve/terve
Polvet: 0/0
Silmät: Distichiasis lievä

Rally-toko: ALO0
Näyttelyt: ERI AVK1
Hyvärunkoinen ja luustoinen narttu. Jolla hyvä tiivis ylälinja. Oikeat mittasuhteet. Hyvä karvapeite. Hyvä pään vahvuus, hyvin asettuneet korvat. Kirsupigmentti saisi olla ehjempi. Hieman kapea alaleuka. Riittävästi kulmautuneet raajat. Hyvät edestakaiset liikkeet. Mutta sivuliikkeessä askeleista puuttuu ulottuvuus. (Aaltonen Pirjo, Kankaanpää RN 22.4.2023)

Dalla on lauman ilopilleri. Se on arjessa rauhallinen, mutta harjoitellessa todella yritteliäs ja touhukas. Palkkautuu erityisesti ruualla, heikommin lelulla, mutta johtunee leikin puutteesa. Todella miellyttämisen haluinen ja pyrkii kaikkialla olemaan kuin ihmisen mieli. Työskentelee mukavassa vireessä, vaikka välillä saattaakin vähän säheltää. Hyvän mielen koira, joka perusluonteeltaan kuitenkin pehmeä ja herkkä. Kaikkien käsiteltävissä, mutta ei kuitenkaan sosiaalinen, vaan priorisoi omien ihmisten seuran.


Azzy Mini Cofi Capito "Pyro"

Luusto: 0/0, B/B, VA0 (1), SP0, LTV0, olat terve/terve
Polvet: 0/0
Silmät: Terveet

Pyro on omilla jaloillaan seisova, tasapainoinen uros. Typistetyn hännän vuoksi se ei pysty Suomessa kisaamaan, mutta harrastuskentillä sillä tuntuu olevan hyvä työmoottori. Pyro on todella avoin ja mukavan sosiaalinen koira, joka käy mielellään tervehtimässä vieraita. Palkkautuu lelulla ja ruualla. 


Pentueen ainut poika

Trikkityttö

Toinen trikkityttö

Merlenarttu

Pennut ovat luovutusiässä 20.5.2024 alkaen. Pennut etsivät aktiivisia harrastamisesta kiinnostuneita koteja. Yhteydenotot teamjustjoo@gmail.com.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värillä ei väliä kuha on merle

Keinosiemennys